KAUPUNGINOSAMME

Siltasaari ja hakaniemi

Alueemme stadiluotsi: Antti Sarpo
antti.sarpo@hel.fi
 • Siltasaariseura julkaisi Kallion ensimmäisen kotikaupunkipolun

  Kotikaupunkipolku on kartalle merkitty kävelyreitti, joka esittelee Siltasaaren ja Hakaniemen mielenkiintoisia paikkoja käsitellen niiden historiaa ja nykyaikaa, luontoa ja kulttuuria, rakennusperintöä ja henkilöhahmoja. Kotikaupunkipolku soveltuu niin uusille asukkaille kuin vanhoillekin, kaupunginosassa töissä käyville, turisteille ja tutkimusretkeilijöille. Kohteista on lyhyet esittelyt, jotka toimitti ja täydensi Pauli Saloranta yhteistyössä Juhani Styrmanin kanssa Kallion Kävelyfestivaalin monipuolisen aineiston ja muiden lähteiden pohjalta. Lisäksi haastateltiin eri alojen asiantuntijoita. Työtä ohjasi Siltasaariseuran puheenjohtaja Jarno Peltonen. Hanketta tuki apurahalla Uudenmaan Kulttuurirahasto. Siltasaaren ja Hakaniemen kotikaupunkipolulla on 33 kohdetta, joita täydentää 8 tietolaatikkoa. Käveltävää reittiä on kartalla 4 km sekä lisäksi oiko- ja lisäpolkuja. Aineisto julkaistaan jatkossa myös painettuna vihkona. Voit ladata kartan ja kohdetekstit koneellesi oheisista liitteistä! Helsingin kaupunginosissa on nyt 41 monipuolista kotikaupunkipolkua, joilla on yhteensä 1082 eri alojen mielenkiintoista kohdetta. Lisätiedot kotikaupunkipoluista: Pauli Saloranta 050 568 6185 www.kotikaupunkipolut.fi

 • Siltasaariseuran puheenjohtajalta

  Siltasaariseuran puheenjohtajalta

  Hei kaikki -Kulttuuriviestin lukijat

  Kulttuuriviesti tuo neljä kertaa vuodessa ulottuvillemme Siltasaariseuran ja Töölöläisen kulttuurikerhon tarjoamat kulttuuripalvelut -teatterikäynnit, näyttelyvierailut, opastetut retket ja ulkomaan matkat.

  Kuluvan vuoden ohjelmat ovat kiinnostaneet, osallistuminen ollut runsasta. Helsingin kasvutavoitteissa myös Hakaniemen alue muuttuu ja rakentuu. Siltasaariseura on asukasilloissaan pyrkinyt kertomaan tulevista muutoksista yhteistyössä kaupungin ja urakoitsijoiden edustajien kanssa. Osallistujia tilaisuuksissa on ollut runsaasti. Alueen viihtyisyys ja perinteitä kunnioittava kehittäminen ovat seuralle tärkeitä. On järjestetty kukkaistutukset Pitkänsillan rantaan, vietetty Helsinki-päivää ja ohjelmoitu Ympäristöviikkoa. Viihtyisyyttä lisää myös asuinalueen vaiheiden tuntemus. Seuran sivuilta on tavoitettavissa alueestamme laadittu ”Kotikaupunkipolku”, joka kertoo keskeisimpien kohteiden historian linkkeineen nykypäivään.

  Tämä Kulttuuriviesti julkaisee loppuvuoden ja ensi vuoden alkupuolen ohjelmat. Ne ovat nähtävissä myös seuramme uudistetuilla kotisivuilla

  www.siltasaariseura.fi

  Vuoden loppuessa haluan Siltsaariseuran puolesta kiittää kaikkia ohjelmiimme osallistuneita, nähdään edelleenkin. Kiitän myös yhteistyöstä Töölöläisen kulttuurikerhoa ja Töölöläinen -lehteä Kulttuuriviestin julkaisemisesta ja jakelusta.

  Kiitos vuodesta ja menestystä uuteen

  Jarno Peltonen

  PS. Hakaniemen tori pysyttelee edelleenkin mustanpuhuvana ilman kaivattuja jouluvaloja – mutta siitä huolimatta valoisaa joulunaikaa.